VÅR ODLING

Vi odlar bara blåbär. Därför kallar vi oss Monokultur.

Vi följer väderparametrar med SMHI-data och genom det försöker vi prognostisera utfallet av en skörd.
Vi skickar våra blåbär på livsmedelsanalys. När vi gör det över tid, kan vi med siffror säga något om smaken av en odlingssäsong.
Till det kan vi lägga våra egna iakttagelser.

Sockerinnehåll och surhetsgrad kan upplevas i form av smak, men det kan också mätas. Dessa och andra parametrar är beroende av faktorer som vi kan mäta under odlingssäsongen. Ett torrt och soligt år kommer med största sannolikhet innebära högre andel socker.

Varje säsong tar vi jord- och bladprov, som vi skickar till lab för att att följa näringsnivåer och kunna tillsätta näring efter plantans behov.

Med Monokultur vill vi testa vilket avtryck i produkt och kvalitet platsen här ger, när vi odlar med de bästa förutsättningar våra bär kan få utomhus i Södra Småland.