Vi odlar enbart blåbär.
Därför kallar vi oss Monokultur.
När det börjar bli vår och temperaturen är över 5 grader, börjar våra blåbärsbuskar långsamt att växa. Efter en lång vintervila börjar vårt arbete att ge buskarna de bästa förutsättningarna för att producera stora, fina blåbär till sommaren.
Varje säsong tar vi jord- och bladprov, som vi skickar till laboratorium för att följa näringsnivåer och kunna tillsätta näring efter plantans behov. Vi skickar också våra blåbär på livsmedelsanalys. Sockerinnehåll och surhetsgrad kan upplevas i form av smak, men det kan också mätas. Dessa och andra parametrar är beroende av faktorer som vi kan mäta under odlingssäsongen. Ett torrt och soligt år kommer med största sannolikhet innebära högre andel socker.
Vi tycker det är väldigt roligt att odla och mäta utfall efter varje säsong.
Vi har 700 buskar av olika sorter på vår gård och kommer utöka odlingen under sommaren 2025.
Hör av dig om du vill komma hit och kika på odlingen!